Phalaenopsis

Geen muurbloempje

Phalaenopsis

Phalaenopsis

Geen muurbloempje

De Phalaenopsis behoort tot de rijke familie van de orchidee. Er zijn op de wereld zo’n 60 verschillende soorten te vinden, maar wat ons betreft is de Phalaenopsis de mooiste.

De ‘vlinderorchidee’ - zo genoemd vanwege de gelijkenis met een vlinder - komt in het wild voor in de tropische regenwouden van Azië, Nieuw-Guinea en Australië. Ichtus Flowers & Plants zorgt er met gepaste trots voor dat deze kleurrijke en stijlvolle bloem in hotels, op trouwfeesten en talloze events over de hele wereld te vinden zijn.

Groeien, bloeien & snoeien

Van plant tot bloem

De productie van de snij-Phalaenopsis is een intensief traject. Er zitten maar liefst 36 weken tussen de oogstmomenten.

Allereerst gaan de planten voor gemiddeld tien weken de warme afdeling in. Hier is de temperatuur het hele jaar 28 graden en wordt er uitsluitend aan de bladopbouw van de plant gewerkt. Hoe steviger en weerbaarder de plant, des te mooier de takken.

Vervolgens gaan de planten voor vijf of zes weken naar de koude afdeling met een temperatuur van 19 tot 20 graden. Door het temperatuurverschil wordt de inductie van de bloemtakken op gang gebracht. Zodra de nieuwe takken zichtbaar zijn, worden de planten snel doorgereden naar de afkweekafdeling.

Passie & vakmanschap

In de afkweekafdeling verblijven de planten tussen de 18 en 20 weken, waarbij de temperatuur afhankelijk is van het seizoen en vaak tussen de 21 en 23 graden ligt. Op deze afdeling worden de knoppen aangelegd die daarna één voor één open gaan. Wanneer alle aangelegde bloemen zijn geopend, is de tak klaar om geoogst te worden.

Dit proces moet nauwkeurig en altijd met de hand worden uitgevoerd om de kwaliteit te garanderen die onze klanten van ons gewend zijn. Al onze unieke soorten worden met de juiste dosis liefde behandeld en met vakkennis geteeld.

ichtus-flowers_02_1_20170905_111333