Verzorging

Met de juiste verzorging geniet u nog langer van de Phalaenopsis.

Graag geven wij u de juiste verzorgingsspecificaties mee. De snij-Phalaenopsis wordt nog te vaak vergeleken met een pot-Phalaenopsis. Lees dan ook aandachtig de onderstaande verzorgingstips door om zo langer te kunnen genieten van alle bloemenpracht. Met de juiste verzorging kunt u de vaastijd aanzienlijk verlengen.

Voor de handel

Temperatuur

Vervoer en bewaar de snij-Phalaenopsis bij een temperatuur van 5 tot 12 graden. Bij lagere of hogere temperatuur wordt de houdbaarheid verkort.

Fruit

Fruit produceert ethyleen om te rijpen, maar dit gas is schadelijk voor de Phalaenopsis. De snij-Phalaenopsis mag daarom nooit vervoerd worden in combinatie met fruit.

Vervoer

De snij-Phalaenopsis worden vervoerd in een lange, platte en rechthoekige doos. De bloem dient altijd plat vervoerd te worden en mag niet ondersteboven of op zijn zijkant vervoerd worden.

Zon

De snij-Phalaenopsis dient daarnaast ook altijd uit direct en fel zonlicht gehouden te worden. Dit is namelijk schadelijk voor de kleuren van de bloem.

icthus-02_2_20181002_120931_1024

Voor de detailhandel & consument

Tocht & zonlicht

De Phalaenopsis houdt niet van tocht, dus plaats de bloem daarom nooit vlakbij een in- of uitgang of in de hal. Daarnaast is de vensterbank ook een slechte plek, daar de bloem niet bestand is tegen direct zonlicht.

Schuin afsnijden & lauw water

Bij ontvangst dient u de takken van de snij-Phalaenopsis zo snel mogelijk uit de doos te halen en van de flesjes te ontdoen. Daarna kunt u de stelen schuin afsnijden en in lauw-warm water zetten. Herhaal deze stappen iedere 5 dagen om de houdbaarheid aanzienlijk te verlengen.

Gebruik van oasis

Wanneer u de snij-Phalaenopsis wilt gebruiken met oasis, zorg dan eerst dat dit volledig is volgezogen met water alvorens u de takker erin steekt. U kunt de snij-Phalaenopsis het beste met flesje en al in de oasis steken.