Over Ichtus Flowers & Plants

Betrouwbare en dienstbare en innovatieve kweker
van snij-Phalaenopsis, Philodendron en Alocasia

Over Ichtus Flowers & Plants

De kwekerij

Sinds de oprichting in 1995 is Ichtus Flowers & Plants bezig met het zorgvuldig kweken en leveren van snij- en pot-Anthuriums en later de snij-Phalaenopsis. Met name deze laatsgenoemde vlinderorchidee zorgde ervoor dat Ichtus Flowers uit kon groeien tot marktleider binnen deze sector. Inmiddels zijn de Anthuriums uit ons assortiment gehaald en vervangen door de Philondendron en de Alocasia. Door het toevoegen van deze nieuwe teelt is ook onze bedrijfsnaam verandert in Ichtus Flowers & Plants.

Geschiedenis

Danier van der Spek richt in 1995 aan de van Hasseltweg in Moerkapelle Ichtus BV op en start met het telen van de snij-Anthurium. Vijf jaar later voegt Bas Boevée zich bij hem en wordt de anthuriumteelt uitgebreid met 6.000m².

SNIJ-PHALAENOPSIS

In 2003 wordt de snij-Phalaenopsis toegevoegd aan het assortiment, waarvoor er direct 4.000m² aan kasruimte wordt gereserveerd. De vlinderorchidee blijkt zo’n succes dat het aantal vierkante meters twee jaar later al wordt verdubbeld.

NIEUWE KWEKERIJ

Aan de Abraham Kroesweg in Waddinxveen wordt in 2007 een geheel nieuwe kwekerij gebouwd met een beschikbare oppervlakte van 44.000m². In 2010 treedt Pieter Lips toe tot het directieteam, terwijl er ondertussen in de nieuwe kwekerij 24.000m² is ingericht voor het telen van de Phalaenopsis, en de overgebleven ruimte wordt gebruikt voor de Anthurium.

GROENE PLANTEN

De Anthurium als bloeiende plant wordt afgestoten en de groene planten Alocasia en Philodendron worden toegevoegd aan het assortiment. Deze planten hebben een stijlvolle uitstraling en passen door hun veelgebruikte toepassing in moderne interieurs goed in het assortiment.

Handelswijze

De naam ICHTUS is het griekse woord voor VIS. De vis is een belangrijk christelijk symbool. Iedere letter in dit woord is een afkorting voor een woord. Die woorden tezamen vormen de zin (vertaald): Jezus Christus, Gods Zoon, Redder. De bijbel, het woord van onze God, is een richtsnoer voor ons leven. Dit willen wij ook gestalte geven in ons bedrijf.

Ichtus Flowers handelt vanuit Bijbelse normen en waarden. Dit uit zich voornamelijk in onze open en betrokken manier van werken met klanten, leveranciers, collega’s en andere betrokken partijen.

INNOVATIE

Daarnaast vinden wij het belangrijk om onszelf te blijven vernieuwen. Om marktleider te blijven kijken wij goed naar innovaties, nieuwe kweektechnieken of verpakkingstechnologieën om te zien of wij die kunnen toepassen binnen ons werkveld.

OOG VOOR KWALITEIT

Uiteraard kunt u deze manier van werken ook terugzien in ons assortiment. Wij zijn constant op zoek naar mooie en bijzondere soorten en gaan op bezoek bij veredelaars om daar de krenten uit de spreekwoordelijke pap te halen. Daarnaast letten wij goed op de kleur, de houdbaarheid, de ontwikkelsnelheid en de hoeveelheid bloemen een plant per tak kan leveren. Kortom, onze betrokkenheid en zorgzaamheid komt naar voren op alle vlakken van onze bedrijfsvoering.

IchtusPlants_dec20_31_20
https://ichtusflowers.com/uploads/kobe_op_tafel_fb_1_20181212_105320.jpg
IchtusPlants_dec20_32_20
https://ichtusflowers.com/uploads/av_ichtusflowers_15_1_20170922_152739.jpg
IchtusPlants_dec20_33_20
https://ichtusflowers.com/uploads/av_ichtusflowers_29_1_20170922_152727.jpg