Over Ichtus Flowers

Betrouwbare, dienstbare en innovatieve kweker
van de snij-Phalaenopsis.

Over Ichtus Flowers

De kwekerij

Sinds de oprichting in 1995 is Ichtus Flowers bezig met het zorgvuldig kweken en leveren van snij- en pot Anthuriums en later de snij-Phalaenopsis. Met name deze laatsgenoemde vlinderorchidee zorgde ervoor dat Ichtus Flowers uit kon groeien tot marktleider binnen deze sector.

Geschiedenis

Danier van der Spek richt in 1995 aan de van Hasseltweg in Moerkapelle Ichtus BV op en start met het telen van de snij-Anthurium. Vijf jaar later voegt Bas Boevée zich bij hem en wordt de anthuriumteelt uitgebreid met 6.000m².

snij-phalaenopsis

In 2003 wordt de snij-Phalaenopsis toegevoegd aan het assortiment, waarvoor er direct 4.000m² aan kasruimte wordt gereserveerd. De vlinderorchidee blijkt zo’n succes dat het aantal vierkante meters twee jaar later al wordt verdubbeld.

nieuwe kwekerij

Aan de Abraham Kroesweg in Waddinxveen wordt in 2007 een geheel nieuwe kwekerij gebouwd met een beschikbare oppervlakte van 44.000m². In 2010 treedt Pieter Lips toe tot het directieteam, terwijl er ondertussen in de nieuwe kwekerij 24.000m² is ingericht voor het telen van de Phalaenopsis, en de overgebleven ruimte wordt gebruikt voor de Anturium.

Handelswijze

Ichtus Flowers handelt altijd vanuit Bijbelse normen en waarden. Dit uit zich voornamelijk in onze open en betrokken manier van werken met klanten, leveranciers, collega’s en andere betrokken partijen.

innovatie

Daarnaast vinden wij het belangrijk om onszelf te blijven vernieuwen. Om marktleider te blijven kijken wij goed naar innovaties, nieuwe kweektechnieken of verpakkingstechnologieëën om te zien of wij die kunnen toepassen binnen ons werkveld.

oog voor kwaliteit

Uiteraard kunt u deze manier van werken ook terugzien in ons assortiment. Wij zijn constant op zoek naar mooie en bijzondere soorten en gaan op bezoek bij veredelaars om daar de krenten uit de spreekwoordelijke pap te halen. Daarnaast letten wij goed op de kleur, de houdbaarheid, de ontwikkelsnelheid en de hoeveelheid bloemen een plant per tak kan leveren. Kortom, onze betrokkenheid en zorgzaamheid komt naar voren op alle vlakken van onze bedrijfsvoering.

https://ichtusflowers.com/uploads/av_ichtusflowers_15_1_20170922_152739.jpg
https://ichtusflowers.com/uploads/av_ichtusflowers_29_1_20170922_152727.jpg
https://ichtusflowers.com/uploads/av_ichtusflowers_07_1_20170925_090900.jpg
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe variëteiten en bijzondere soorten waarmee wij onszelf kunnen onderscheiden.
Pieter Lips, CEO