Ichtus Flowers & Plants

Ichtus brengt kleur naar jouw wereld

Ichtus Flowers & Plants

Ichtus brengt groen in jouw interieur


Ichtus Flowers & Plants is specialist in het telen van diverse soorten Alocasia en Philodendron. Sinds 2020 zijn wij op grote schaal aan de slag gegaan met een uniek assortiment. Dit heeft geresulteerd in een aanbod van 18 verschillende soorten Alocasia en Philodendron.

Deze soorten zijn allemaal in verschillende potmaten en vormen beschikbaar waardoor het totaal assortiment nog ruimer is!

Alocasia

Vanuit regenwoud naar jouw huis

De Alocasia komt oorspronkelijk uit de tropen van Azië, veel soorten komen voornamelijk India.

Alocasia soorten behoren tot de familie Araceae. In de tropische regenwouden worden de bladeren van de Alocasia gebruikt om onder te schuilen. Dit is niet vreemd als je kijkt naar de doorsnedes van de bladeren. De bladeren kunnen namelijk een doorsnede van anderhalve meter krijgen en bieden zodoende voldoende beschutting! Alocasia zijn hierdoor visuele eye-catchers in huis. Een Alocasia zal namelijk snel de aandacht trekken van iedereen.

Philodendron

Een echte klimmer

De Philodendron komt van oorsprong uit de tropische regenwouden van Midden en Zuid Amerika. Daar is het heerlijk vochtig en leven ze van het weinige licht dat tussen de bladeren van hoge bomen door naar beneden valt. Om voldoende licht te krijgen, klimmen veel Philodendrons in bomen. Ze hebben luchtwortels waarmee ze zich aan een boom vastgrijpen om zo langzaam richting het licht te groeien. Het woord Philodendron komt uit het Grieks en is een samenvoeging van philo; ‘houden van’ en dendron; ‘boom’. Dit betekent dat niet elk soort klimmend is! Er zijn ook voorbeelden te vinden van niet klimmende soorten. Beide varianten zijn in ons assortiment opgenomen.

IMG_0650